IN DE KIJKER

Leden van Contrast in de kijker

Dat men niet altijd professioneel fotograaf moet zijn en niet over duur materiaal moet beschikken om erkenning te vinden bewijst medelid Patrick Makelberge.

Op de nieuwe scheurkalender van National Geographic voor 2017 staat op 9 december een foto gemaakt door Patrick tijdens zijn reis in Birma.

Ook in 2018 slaagde Patrick Makelberge erin om een foto op de kalender van National Geographic te plaatsen. De foto was terug te vinden op datum van 16 december en had als titel 'Mediterende novicen in een grot in Bagan, Myanmar.

Onder de titel 'Dromerig' verscheen bijstaande foto van Jaques Handekyn in nummer 71 van het tijdschrift Shoot. De foto was ingestuurd ter beoordeling door de vakspecialisten van Shoot.

Clublid Rony Jacobs heeft het geluk gehad een opleiding als Vloethemveldgids te kunnen afronden. Hij heeft tevens meegewerkt aan het iBook  met o.a. deze foto dat zowel de natuur en de vrijheid (de libelle) als het voormalig krijgsgevangenkamp (de prikkeldraad) symboliseert.
Het iBook is te voorlopig alleen op Apple-apparaten te downloaden op de bookstore (de Boeken-app) onder de naam 'Vloethemveld - verborgen parel'

Onze materiaalmeester Freddy Velle, nam deel aan een fotowedstrijd van de Stad Oostende met als thema 'De landbouw in Oostende'. Zijn foto werd gekozen om deel uit te maken van de tentoonstelling 'Oostende: Oogst in beeld, focus op de landbouw’ die in 2023 zal georganiseerd werd.

Alhoewel hij niet tot de drie winnaars behoort is dit toch een mooi resultaat te noemen.

Copyright Contrast Vereniging voor fotografie

SiteLock